Μόνον Συνταγές, Τετράδιο Εργαστηρίου

€16.70

"Συνταγές". Μόνον συνταγές σαν μια φυσική προέκταση, σαν κορμός που ενώνει δύο όχθες. Στην πρώτη όχθη, στο πρώτο βιβλίο του, μελετήθηκαν και αναλύθηκαν φυτά, συνταγές, ουσίες και συνδυασμοί αυτών. Στην άλλη όχθη, σε αυτό το βιβλίο θα παρουσιαστούν συνταγές, πολλές συνταγές και οι παραλλαγές τους.

 

Security policy

 

Delivery policy

 

Return policy

Ο Δημήτρης Καλλιμάνης, έχει διοχετεύσει το πάθος του στη γνώση των φυτών και στην αξιοποίηση των πλούσιων ιδιοτήτων τους. Μελετητής και λάτρης του Διοσκουρίδη, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στα βουνά και στους τόπους που ενδημούν τα πολύτιμα φυτά, και στο εργαστήριο του που μετατρέπει τις ευλαβικά μαζεμένες δρόγες σε καλλυντικά και φαρμακευτικά σκευάσματα. Μαθήματα με τον αείμνηστο Σκεύο Φιλιάνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σεμινάρια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών στο ΙΓΕ, εναλλακτικής φαρμακευτικής τεχνολογίας για ομοιοπαθητική, φυτοθεραπεία, γεμμοθεραπεία, αρωματοθεραπεία και καλλυντικά στο Medicum college. Σπούδασε δημοσιογραφία και φωτογραφία.

Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές στη Νέα Υόρκη το 1991 και το 1992. Συνέχισε τις σπουδές του στη ΣΒΙΕ από όπου αποφοίτησε με Άριστα, παρακολουθώντας παράλληλα για αρκετά χρόνια ακαδημαϊκά εξάμηνα είτε ιδιωτικών φορέων/ινστιτούτων είτε σεμινάρια υπό την αιγίδα της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών.

Δίδαξε στο ΙΓΕ με μεγάλη επιτυχία το μάθημα των Φυσικών καλλυντικών, εισάγοντας την ευρεία χρήση του εργαστηρίου .

Συνεργάζεται με την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου για την δημιουργία και συντήρηση βοτανικού κήπου και κατασκευή εργαστηρίου για την αναδημιουργία Αγιορείτικων συνταγών. Έχει προβεί σε πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Αυτά που κυριολεκτικά τον διαμόρφωσαν ήταν η σπάνια εμπειρία/μαθητεία μέσα στο φυσικό περιβάλλον και η σχεδόν διαβίωσή του εντός του εργαστηρίου της φύσης μελετώντας και πραγματοποιώντας διάφορα πειράματα φαρμακοτεχνίας και φαρμακευτικής τεχνολογίας όσο και φαρμακογνωσίας.

Όλες αυτές οι καταγεγραμμένες εμπειρίες συγκεντρώθηκαν και αποτέλεσαν τη βάση του υλικού για το πρώτο του βιβλίο "ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ".

Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει την πραγματοποίηση σεμιναρίων, συγγραφή άρθρων φαρμακογνωσίας, συνταγών φαρμακοτεχνίας και φυσικών καλλυντικών.

Σελίδες  : 112

No customer reviews for the moment.

Related Products ( 4 other products in the same category )

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password