Έλαιο Τσουκνίδας

5,00 €

INCΙ: Helianthus Annuus(Sunflower) Seed Oil, Urtica dioica Leaf (and) Root Extract, Tocopherol

Tο έλαιο της τσουκνίδας συμβάλει στην ενδυνάμωση της τρίχας, αποτρέπει την τριχόπτωση και καταπολεμά τη πιτυρίδα, γιαυτό η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

H αποτελεσματικότητα της τσουκνίδας στην ενδυνάμωση των μαλλιών, πιθανολογείται πως οφείλεται στο συνδυασμό Βιταμίνης Α, Βιταμίνης C και των λιπαρών οξέων που περιέχει.

Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο.

Παρουσιάζει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση και συνήθως χρησιμοποιείται για τη περιποίηση της ερεθισμένης, ευαίσθητης και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.

Έχει αντιβακτηριακή δράση, τα στοματικά διαλύματα και οι οδοντόκρεμες που περιέχουν τσουκνίδα μπορούν να μειώσουν την πλάκα και την ουλίτιδα. Αντιμετωπίζει, ακόμη, λοιμώξεις του στόματος γι΄αυτό πολλά προϊόντα στοματικής φροντίδας υγείας περιέχουν τσουκνίδα. 

Ως στυπτικό , το λάδι της τσουκνίδας είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ρινορραγίας. Η τσουκνίδα λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων της μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διόγκωσης των αιμορροΐδων και μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία από μικροτραυματισμούς στο δέρμα. 

Χρησιμοποιείται ως αναλγητικό για την ανακούφιση από τον πόνο των εγκαυμάτων, ενώ βοηθάει σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματισμών.

Χρήση: Χρησιμοποιείται μόνο του ή ως συστατικό σε ενυδατικές κρέμες, λοσιόν, σαμπουάν και Shower Gels, ενώ είναι ιδανικό για καλλυντικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των άτονων και "αδύναμων" μαλλιών.

Μέγεθος
 

Ασφαλείς Πληρωμές

 

Άμεση Αποστολή και Παράδοση

 

Δικαίωμα Επιστροφής

Χαρακτηριστικά:

Χρήση: Καλλυντικό συστατικό

Ποιότητα: 100% φυσικό, χωρίς επεξεργασία ή χημική προσθήκη.

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Εμφάνιση: Ρευστό ελαιώδες υγρό

Χρώμα: Κίτρινο πράσινο

Πυκνότητα: 0,91-0,92

Δείκτης σαπωνοποίησης: 188-194

Vegan: Ναι

GMO - FREE

Χημική ανάλυση:

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ή βιταμίνη F: λινολεϊκό οξύ (ωμέγα 6) (58,27%)

Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα: ελαϊκό οξύ (ωμέγα 9) (30,51%)

Κορεσμένα λιπαρά οξέα: παλμιτικό οξύ (6,1%), στεατικό οξύ (3,4%)

Λυκοπένιο, β-καροτένιο, καφεϊκό οξύ και βεταϊνη

Βιταμίνες A,C,E,K, μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Βιταμίνη Ε: αντιοξειδωτικό

Αποθήκευση:

Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος (θερμοκρασία κάτω των 20 C) μακριά από τον αέρα και το φως.

No customer reviews for the moment.

Related Products ( 16 other products in the same category )

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password